Me pyrimme synnynnäisesti päsemään kohti Jumalaa. Mutta se magneetti, joka johdattaa meitä henkisellä matkallamme, ei sijaitse aivoissamme vaan sydämessämme. Joan Borysenko Sielun kompassi
Copyright © Esther ja Jerry Hicks 2009 ja Kustannus Oy Taivaankaari 2014

Miten opit vetämään puoleesi ilontäyteisiä Luojakumppaneita

On tarkoitus, että elämäsi tuntuu sinusta hyvältä.

Tiesit jo ennen synnyit syntymistäsi tähän maailmaan, että fyysisen elämäsi arvokkain osatekijä, joka olisi kaikkein merkittävin niin henkilökohtaisen kuin kollektiivisenkin laajenemisen sekä myös ilon kannalta, olisivat ne ihmissuhteet, joita te koette keskenänne. Tarkoituksesi oli herkutella ihmissuhteittesi monimuotoisuudella ja valita niistä ne yksityiskohdat, jotka täydentäisivät luomustasi – ja siinä sinä nyt sitten olet.

Jo ennen syntymääsi, kun teit päätöksen keskittää tietoisuutesi Ajatusten eturintamassa sijaitsevaan aika-paikka-todellisuuteen, teit vakaan päätöksen nauttia prosessin jokaisesta hetkestä. Ymmärsit silloin Aineettomasta näkökulmastasi käsin, että olet itse oman todellisuutesi luoja ja että syntyisit sellaiseen ympäristöön, jossa vallitsee äärettömän hyvät mahdollisuudet saada runsaasti ilontäyteisiä ja tyydyttäviä luomiskokemuksia. Ymmärsit, että olet luoja ja että elämä maa-planeetalla toimisi aivan täydellisenä näyttämönä, jolla voisit saada aikaan lukemattomia tyydyttäviä luomiskokemuksia – ja siinä sinä nyt sitten olet.

Jo ennen kuin synnyit fyysiseen kehoosi tiesit, että kun kerran olisit tullut tänne, ympärilläsi olisi paljon muitakin ja että teidän välillänne vallitsevat ihmissuhteet aiheuttaisivat suurimmaksi osaksi ne vastakohtaisuudet, jotka tulisit elämässäsi kohtaamaan. Käsitit myöskin, että nimenomaan nuo vastakohtaisuuksia täynnä olevat ihmissuhteet tarjoaisivat perustan sekä omalle henkilökohtaiselle kasvullesi että sille valtaisalle panokselle, joka sinulla itselläsi on annettavana Ikuiseen laajenemisprosessiin. Niinpä suhtauduit innokkaasti ajatukseen kanssakäymisestä kaikkien noiden ihmisten kanssa – ja siinä sinä nyt sitten olet.

Maanpäällistä elämääsi koskeva suunnitelma ei sisältänyt minkäänlaista kamppailua tai vaikeuksia. Et suinkaan kuvitellut syntyväsi fyysiseen maailmaan oikaistaksesi joitakin menneitä vääryyksiä tai eheyttääksesi maailman tai edes kehittyäksesi (niin kuin nykyisestä olemuksestasi muka puuttuisi jotakin). Sen sijaan olit hyvin tietoinen siitä, että tämä fyysinen elämäsi tulisi tapahtumaan sellaisessa elinympäristössä, joka tarjoaisi erilaisten vaihtoehtojen muodostaman tasapainotilan, joka puolestaan auttaisi sekä omaa henkilökohtaista laajenemistasi että myös Kaiken olevaisen laajenemista kollektiivisesti ja kaikkien yhteiseksi hyväksi. Ymmärsit, että tämä vastakohtaisuuksien maailma aiheuttaisi sinussa sen vastaavan laajenemisen, joka aivan kirjaimellisesti saa Ikuisuudessa aikaan sen ikuisen luonteen. Niinpä arvostit äärettömästi maapallon tarjoamaa vastakohtaisuuksien valtakuntaa, koska ymmärsit vastakohtaisuuden olevan kaiken laajenemisen perusta ja koska tuo laajeneminen tulisi olemaan ilontäyteistä – ja siinä sinä nyt sitten olet.

Ennen syntymistäsi fyysiseen kehoosi olit tietoinen erilaisten vaihtoehtojen ja mahdollisuuksien arvokkuudesta, sillä ymmärsit, että jokainen uusi mieliteko, toive tai ajatus syntyisi juuri vastakohtien olemassaolosta. Tiesit senkin, että vaihtoehtojen maailma tarjoaisi sinulle mahdollisuuden sekä laajeta aivan kirjaimellisesti että kokea ilontäyteinen elämä. Ja ennen kaikkea ymmärsit, että oma ilontäyteinen elämäsi olisi perimmäisenä syynä Kaiken olevaisen jokaisen osan joka ikisen pienimmänkin osasen olemassaoloon. Tiesit, että tämä kaikki oli olemassa niitä ilontäyteisiä hetkiä varten, joita jatkuvasti räjähtelee tajuntaasi kun taitat taivaltasi – ja siinä sinä nyt sitten olet.

Jo ennen syntymääsi ymmärsit, että tulisit tekemään omat valintasi juuri vastakohtien välillä. Käsitit, että sinua ympäröivä todellisuus olisi katettu eteesi kuin noutopöytä, josta voit valita sinua itseäsi eniten miellyttävät vaihtoehdot. Ymmärsit myös, että mikään tuossa ympäristössä ei olisi pysyvää, koska jatkuvasti tekemäsi uudet valinnat saisivat aikaan ympäristösi jatkuvan muuttumisen – ja siinä sinä nyt sitten olet.

Ymmärsit ennen syntymääsi, että teet kaikki valinnat kohdistamalla huomiosi johonkin tiettyyn kohteeseen. Tiesit, että tulisit kohdistamaan huomiosi fyysiseen kehoosi ja tähän fyysiseen aika-paikka-todellisuuteen ja käsitit, että tulisit tekemään omat valintasi huomioimisen, keskittymisen tai ajattelemisen avulla siitä vastakkaisten vaihtoehtojen muodostamasta noutopöydästä, jonka ympäristösi tarjoaa. Ja siinä sinä nyt sitten olet. Ymmärsit jo ennen syntymääsi, että maapallolla vallitseva ympäristö – kuten kaikki muutkin ympäristöt, niin fyysiset kuin aineettomatkin – perustuu värähtelyyn, jota hallitsee Vetovoiman laki (samankaltainen vetää puoleensa samankaltaista). Tiedostit myös, että kohdistitpa huomiosi mihin tahansa kohteeseen, tuo huomiosi tarkoittaisi henkilökohtaista pyyntöä saada päästä jollakin tavalla osalliseksi tuosta kohteesta. Ja siinä sinä nyt sitten olet. Kun ennen syntymääsi pohdit tulevaa fyysistä elämääsi maa-planeetalla, et pyytänyt saada syntyä sellaiseen ympäristöön, jossa vallitsisi täydellinen samankaltaisuus tai yksimielisyys, jossa kaikki vaihtoehdot olisi jo valmiiksi mietitty ja jossa kaikki päätökset siitä, miten elämää tulisi elää, olisi jo mietitty valmiiksi. Sinä olit jo silloin voimallinen luoja, joka halusi syntyä sen vuoksi, että voisit tehdä omat päätöksesi ja valintasi sekä luoda itse oman ilontäyteisen elämäsi kokemukset. Tiesit, että vaihtoehtojen monimuotoisuus olisi paras ystäväsi ja että mukautuminen valmiisiin kaavoihin olisi joka tasolla vihollisesi. Sinä kirjaimellisesti sukelsit innokkaasti elämään voidaksesi löytää omat suuntamerkkisi ja voidaksesi sen jälkeen alkaa tutkia omasta henkilökohtaisesta, tärkeästä ja voimallisesta näkökulmastasi käsin ympärilläsi olevaa, vastakohtien täyttämää todellisuutta, josta sitten muotoilisit oman luomuksesi.

Ja siinä sinä nyt sitten olet.

Useat ihmiset ilmaisevat olevansa huolissaan ja turhautuneita – ja toisinaan jopa vihaisia ja paheksuvia – koska heillä ei ole tietoista muistikuvaa näistä syntymää edeltäneistä päätöksiä. Me haluamme kuitenkin huomauttaa, että synnyit kehoosi kantaen jotakin vielä tärkeämpää ominaisuutta: synnyit maailmaan varustettuna henkilökohtaisella Tunteidenohjausjärjestelmällä, joka auttaa sinua jokaisella ottamallasi askeleella (tai ajattelemallasi ajatuksella) tunnistamaan, oletko erkanemassa siitä ymmärryksestä, joka sinulla oli ennen syntymääsi vai oletko edelleenkin oikealla polulla.

Toivomme, että tunnistat tietoisesti oman Tunteidenohjausjärjestelmäsi, jotta voit tutkia tarkoin tätä uutta luomisen raja-aluetta ja olla samaan aikaan sopusoinnussa oman vakaan Aineettoman tietämyksesi kanssa.

Toivomme, että saamme auttaa sinua muodostamaan jälleen tietoisen yhteyden oman todellisen olemuksesi kanssa ja että saamme auttaa sinua korvaamaan Universaaleilla, lakiin perustuvilla käsityksillä ne lukemattomat virheelliset käsitykset, joita olet kerännyt virheellisesti mukaasi fyysisen taipaleesi varrella.

Toivomme, että voimme auttaa sinua ratkaisemaan näennäisesti mahdottomien ihmissuhteiden mysteerin, lajittelemaan kaikki ne yksityiskohdat, jotka liittyvät planeetan jakamiseen miljardien muiden olentojen kanssa, huomaamaan uudelleen sen kauneuden, joka piilee erilaisuudessa ja mikä tärkeintä, solmimaan jälleen sen suhteen, joka on kaikkein tärkein: oman suhteesi siihen Ikuiseen, Aineettomaan Alkulähteeseen, joka tosiasiassa olet sinä itse. Ja tässä me nyt sitten olemme!

Elämässä on kyse nimenomaan ihmissuhteistamme

Elämässäsi ei tule milloinkaan olemaan sellaista hetkeä, jolloin ihmissuhteet eivät olisi aktiivinen osa tässä ja nyt -kokemustasi, sillä kaikki se mitä kulloinkin tiedät, havaitset tai huomaat riippuu sinun omasta suhteestasi johonkuhun toiseen. Ellei sinulla olisi mitään vertailukohtaa, et pystyisi havaitsemaan tai kohdistamaan minkäänlaista sisimmässäsi tapahtuvaa ymmärrystä. Siksi onkin oikeutettua todeta, että ilman ihmissuhteitasi et oikeastaan voisi lainkaan olla olemassa.

Toivomme kovasti, että tämän kirjan lukeminen herättää sinussa entistäkin suuremman tietoisuuden siitä kuka sinä todella olet, kun alat tutkiskella tarkemmin niitä ihmissuhteita, jotka elämässäsi jo tällä hetkellä vaikuttavat.

Toivomme myös, että alat yhä enemmän kunnioittaa planeettaasi, kehoasi, perhettäsi, ystäviäsi, vastustajiasi, maasi hallitusta, vallitsevia yhteiskuntajärjestelmiä, ravintoasi, rahatilannettasi, lemmikkieläimiäsi, työtäsi, leikkiäsi, tarkoitustasi, Alkulähdettäsi, Sieluasi, menneisyyttäsi, tulevaisuuttasi ja nykyhetkeäsi... ja niin edelleen.

Toivomme hartaasti, että alat muistaa jokaisen ihmissuhteen olevan Ikuisen. Kun se kerran on solmittu, se tulee aina olemaan osa värähtelyäsi. Ja ennen kaikkea haluamme sinun muistavan, että juuri tänä voimallisena nyt-hetkenä – kun kaikki se, mitä sinusta on tullut, yhtyy kaikkeen siihen, mikä sinusta on tulossa – sinulla on kaikki luomisvoima hallussasi.

Usein silloin, kun havaitset jotakin epämieluisaa, uskot ettet ole henkilökohtaisesti osallisena siihen vaan pikemminkin vain ulkopuolinen, asiaan liittymätön tarkkailija, joka jostain etäämmältä havainnoi tapahtunutta. Todellisuudessa asian laita ei kuitenkaan ole näin. Se, että havainnoit jotakin tilannetta – vaikka se sinusta tuntuisi miten kaukaiselta tai erilliseltä hyvänsä – tekee sinusta tuohon kokemukseen osallistuvan luojakumppanin.

Kun te ihmiset olette olleet tekemisissä keskenänne, useat teistä ovat ajan mittaan päätyneet keskenään yhteneviin näkemyksiin siitä, miten elämää pitäisi elää. Ette ole vielä päässeet lähellekään yhteistä sopimusta siitä, millainen olisi sopiva elintapa. Siitä huolimatta koetatte niiden lukemattomien kokemusten osalta, joita te itse käytte parhaillaan läpi, vakuuttaa muut ihmiset hyväksymään juuri ne näkemykset, joita itse kannatatte eniten.

Löydä sopusointu ensin, toimi vasta sitten

Jokaisella niistä lukemattomista yhteiskunnista, joita maapallolla nykyään on, vallitsee joukko omia laadittuja sääntöjä, vaatimuksia, tabuja, lakeja – sekä koko joukko erilaisia palkintoja tai rangaistuksia riippuen siitä, noudatetaanko tai vastustetaanko yhteisiä sääntöjä. Kaikki nämä ovat olemassa siksi, että jokainen yhteiskunta yrittää päättäväisesti lajitella erikseen toivotut ja ei-toivotut asiat. Ja vaikka yritättekin kovasti lajitella niitä, toivotut ja ei-toivotut asiat vaihtavat jatkuvasti paikkaa keskenään ettekä milloinkaan pääse lähellekään yhteisymmärrystä siitä, mikä on toivottua tai ei-toivottua, oikein tai väärin, hyvää tai pahaa.

Toivomme todella, että tämän yhden ainokaisen kirjan luettuasi et enää milloinkaan ole riippuvainen maailmanlaajuisesta, yhteiskunnallisesta tai edes oman kumppanisi hyväksynnästä voidaksesi löytää oman itseluottamuksesi, suuntasi ja voimasi. Haluamme sinun muistavan, että tarve saavuttaa toisten hyväksyntä ja lupa juontaa juurensa Maailmankaikkeuden lakien virheellisestä tulkinnasta ja toimii vastoin omaa Sisintä olemustasi.

Toivomme lisäksi, että oman henkilökohtaisen ohjausjärjestelmäsi ymmärtäminen auttaa sinua pääsemään jälleen sopusointuun sen voiman kanssa, joka virtaa alati lävitsesi. Kun löydät yhteisen sävelen sen voiman kanssa, joka virtaa ulos sisimmästäsi, tavoittelemasi harmonia on silloin (ja ainoastaan silloin) mahdollista kaikilla muillakin tasoilla ja kaikkien muidenkin kanssa.

Useimmat ihmiset pitäisivät järjettömänä ajatusta, että he lastaisivat kaikkein arvokkaimman lastinsa isoon nuhjuiseen rekkaan, jossa on huono jousitus ja niin loppuun kulunut ohjausjärjestelmä, että sen avulla on miltei mahdotonta pitää rekka tiellä. Harvat ihmiset myöskään pitäisivät järkevänä ajatuksena sitä, että he pakkaisivat arvokkaita antiikkisia lasiesineitä sen polkupyörän kuljetuskoriin, jolla heidän viisivuotias poikansa aikoo sinä päivänä opetella ajamaan. Valtaosa ihmisistä olisi todennäköisesti sitä mieltä, ettei olisi mitään mieltä koota heidän elämänsä säästöjä ja kaikkia heidän lempikorujaan säkkiin ja lähteä sitten säkki selässä ylittämään järveä, jonka pinta on vasta hiljattain jäätynyt, jolleivät he voisi olla varmoja siitä, että jää on varmasti kestävää.

Sinun on toisin sanoen viisasta löytää ensin perustavanlaatuinen tasapaino ennen kuin lähdet taittamaan mitään taivalta – etenkään sellaista, jolla on sinulle suuri merkitys. Yleensä käy kuitenkin niin, että kun ihmiset ovat keskenään vuorovaikutuksessa tärkeiden asioiden merkeissä, he useimmiten syöksyvät päätä pahkaa keskustelemaan, tekemään päätöksiä ja toimimaan ennen kuin he ovat saavuttaneet minkään asteista todellista tasapainoa, ja silloin palaaminen tasapainotilaan kestää useimmiten todella pitkään. Ja koska he kerran ovat poissa tasapainosta, he kompuroivat yhä uusiin hallitsemattomiin tilanteisiin. Toivommekin, että tämän kirjan esimerkit auttavat sinua muistamaan taidon etsiä ensin sopusoinnun tila ja ryhtyä toimiin vasta kun se on löytynyt. Ensin sopusointu, sitten keskustelu. Ensin sopusointu, sitten vuorovaikutus. Ensin sopusointu, vasta sen jälkeen tulee kaikki muu.

Usein sanotaan: "Ajattele ennen kuin puhut." Se on viisas neuvo, mutta veisimme neuvon vielä hieman pitemmälle: "Ajattele – ja arvioi sitten ajatuksesi arvo tunnustelemalla, millaisia tuntemuksia se herättää sinussa. Tee se riittävän usein, jotta tiedät varmasti olevasi sopusoinnussa. Vasta sen jälkeen sinun kannattaa puhua, toimia tai antautua vuorovaikutukseen toisen henkilön kanssa."

Sellainen ihminen, joka koettaa kaikessa rauhassa ymmärtää omaa suhdettaan Alkulähteeseen, etsii aktiivisesti sopusointua oman Laajemman näkökulmansa kanssa ja pyrkii tarkoituksellisesti etsimään ja löytämään sopusoinnun oman sisimmän olemuksensa kanssa, on karismaattisempi, viehättävämpi, tehokkaampi ja voimakkaampi kuin miljoonat sellaiset ihmiset, jotka eivät ole saavuttaneet sisäistä sopusointua.

Ne historialliset mestarit ja parantajat, joita kunnioitatte syvästi, ymmärsivät henkilökohtaisen sopusoinnun merkityksen. Tässä ihmissuhteita käsittelevässä kirjassa paljastamme sinulle salaisuuden: Ei ole olemassa mitään sen tärkeämpää suhdetta kuin sinun, omassa fyysisessä kehossasi tässä ja nyt elävän olennon suhde siihen Sieluun/Alkulähteeseen/Jumalaan, josta olet alun perin lähtöisin. Jos pidät sitä suhdetta kaikkein tärkeimpänä, tulet silloin – ja ainoastaan silloin – saavuttamaan sen vakaan jalansijan, jolta voit ponnistaa kaikkiin muihin suhteisiin. Suhteesi omaan kehoosi, suhteesi rahaan, suhteesi omiin vanhempiisi, lapsiisi ja lastenlapsiisi, suhteesi niihin ihmisiin, joiden parissa työskentelet, suhteesi maasi hallitukseen ja omaan maailmaasi... kaikki ne soljuvat sukkelasti ja vaivattomasti sopusointuun, kun vain pidät tätä perustavanlaatuista ja ensisijaista suhdetta oman elämäsi tärkeimpänä suhteena.


Takaisin