Egoa ei tarvitse hävittää täydellisesti, jotta voisi valaistua. Niin kauan kuin olemme kehossa, tarvitsemme vielä pienen määrän egoa, jotta voisimme toimia tässä todellisuudessa, jota kutsumme eläm&au Nouk Sanchez Vie minut totuuteen
© 2006 Hypnotic Marketing & 2012 Kustannus Oy Taivaankaari

Voimahetkesi on nyt

Sota.
Taloudelliset huolet.
Huonosti sujuvat liiketoimet.
Työttömyys.
Näyttää aika pahalta, eikö totta?
Haluan myös muistuttaa sinua siitä, että olemme eläneet, jääneet henkiin ja kukoistaneet, ajat ovat olleet paljon pahempiakin. Esimerkiksi:
Vuonna 1780 George Washington sanoi: "Meillä ei ole rahaa; eikä meillä ole ollut sitä pitkään aikaan..."
Hän jatkoi luomalla lähes miljoonan dollarin omaisuuden ennen kuin hän kuoli.
Vuonna 1840 eräs matkamies kirjoitti: "Niin kova on paniikki ja niin kauhistuttavia ovat huolet, että monet hienot maatilat ovat valmiita ottamaan vastaan viljaa ja jotkut maanviljelijöistä olivat jopa kylväneet jo siemenet maahan mutta silti hylänneet tilansa, eikä yhtäkään ihmistä löydy niiden mailta."
Mutta selvisimme siitäkin.
Vuonna 1857 eräs toimittaja kirjoitti: "Tämä on kammottava hetki historiassa. Moneen vuoteen – useimpien tätä lukevien elinaikana – ei ole ollut niin paljon surua ja syvää ahdistusta."
Sekin meni ohi.
Vuonna 1873 Yhdysvallat joutui sellaisen paniikin valtaan, joka järisytti koko valtiota. Eräs lehti kirjoitti:
"Kaikkialla maassa tuottajat sulkevat tehtaitaan ja irtisanovat työntekijöitään vain, koska he eivät saa tuotteitaan kaupaksi tai pysty lainaamaan rahaa selvitäkseen, kunnes kysyntä elpyy."
Silti jäimme eloon siitäkin paniikista huolimatta.
Vuonna 1893 eräs mies kirjoitti näkemästään ahdingosta: "Olen kokenut kaikki pakokauhut viimeisten kolmenkymmenen vuoden aikana, mutta en ole aiemmin nähnyt tällaista hetkeä, jossa ahdistus on näin laaja-alaista ja koskettaa nyt näin monia sellaisia ihmisiä, joita tällainen ei ole koskaan liikuttanut, kuin tänä vuonna 1893.
Ja senkin kävimme läpi.
Selvisimme Suuresta lamasta 1929, kahdesta maailmansodasta, vuosituhannen vaihtumisen paniikista ja jopa 9/11-iskusta.
Se mikä vaikuttaa tuholta ja tuomiopäivältä on usein vain tiedotusvälineiden uutisointia. Ajattele mitä Gandhi sanoi kerran: "Kun vaivun ahdistukseen, muistan, että kaikkina historian aikoina totuus ja rakkaus ovat aina voittaneet. On ollut tyranneja ja murhaajia ja hetken ajan he saattavatkin vaikuttaa voittamattomilta mutta lopulta he aina luhistuvat. Ajattele sitä... aina."
Voisin jatkaa loputtomiin. Asian ydin on tämä: elämässä on aina ylämäkensä ja alamäkensä. Salaisuus piileekin siinä, että ratsastamme aallonharjalla parhaan kykymme mukaan. Nykyhetken asiaintilasta valittaminen estää meitä joko huomaamasta tai jopa luomasta uusia mahdollisuuksia. Jokaisessa pakokauhussa, kaikissa sukupolvissa, on ollut miehiä ja naisia, jotka ovat nähneet avoimin silmin omat mahdollisuutensa ja tarttuneet niihin.
Olipa kyse George Washingtonista joka raivasi tiensä presidentiksi ja rakensi oman menestyksensä tai P.  T. Barnumista, joka jatkoi onnistumisiaan sisällissodan aikana, tämä on totuus: Olosuhteet eivät tee sinua, sinä teet itsesi. Kyseinen "huono aika" saattaa muodostua mehevimmäksi kukoistuksen ajaksesi.
Ehkä sinun tulee vain hellittää otettasi vaatimuksistasi. Vuonna 1941 Bruce Barton kirjoitti: "Olen ollut työttömänä kolmesti elämässäni. Joka kerta tutkin ympäristöäni ja tajusin, että töitä oli kyllä, muttei juuri sellaista, jota olin aiemmin tehnyt."
Barton oli menestynyt kirjailija, kongressimies, luennoitsija ja erään maailman suurimman mainosfirman, BBDO:n, perustaja. Hänestä tuli myös miljonääri.
äläkä lankea siihen ansaan, että aika menneisyydessä olisi ollut parempi kuin nykyhetki. Vuonna 1907 kuuluisa pohatta John D. Rockefeller sanoi: "Ihmiset joskus sanovat, että me vanhemmat miehet olisimme eläneet merkillisen suosiollisina aikoina, aivan kuin tänä päivänä ei olisi nuorukaisilla mahdollisuuksia tehdä sellaista, mitä minun sukupolveni miehet ovat tehneet, kuin kaikki areenat olisivat suljettu, kaikki suuret teot tehty. Ette voisi olla enemmän väärässä. Miksi niin, sillä aika jolloin minä avasin silmäni oli synkkä keskiyö ja nyt on kirkas keskipäivä."
Sana viisaille: kuuntele, toimi ja kukoista.
Ympärilläsi on mahdollisuuksia.
Minkä niistä huomaat ensimmäiseksi ja tartut siihen?
Voimahetkesi elämässäsi on nyt.
Tämä hetki on kirkas keskipäivän hetkesi.

"Olisinpa oppinut..."

Jim Edwards

"Olisinpa oppinut, että voin tehdä mitä tahansa, mihin todella uskon pystyväni. Se saattaa kuulostaa helpolta, mutta se on kaikenlaisen saavuttamisen (tai sen puutteen) perusta kaikkien elämässä. Heti kun uskoin pystyväni, pystyin... ja ennen sitä uskoin etten pysty, enkä pystynyt. Jos haluat muuttaa elämääsi paremmaksi, muuta uskomuksesi sen suhteen, mikä sinulle olisi mahdollista, mihin olet oikeutettu ja mitä voit saavuttaa jos vain päätät niin. Sehän kuulostaa toki itsestään selvältä, mutta siihen asti kunnes se on elämässäsi totisinta totta, hengität sitä ulos itsestäsi ja se on osa sinua ihmisenä, saat vain sitä samaa kuin aina ennenkin, minkä veikkaan olevan muuta kuin mitä todella haluat. Ala uskoa itseesi niin maailmasi muuttuu paremmaksi nopeammin kuin ikinä voisit kuvitella!"

Voit olla onnellinen nyt


Kukaan ei usko sinua, kun sanot, että onnellisuus on päätös.
Voit olla onnellinen juuri nyt.
Miten?
Päättämällä olla onnellinen.
Et tarvitse lisää rahaa (vaikkakin se olisi mukavaa).
Sinun ei tarvitse laihtua (vaikka saattaisit pitää siitä).
Et tarvitse mitään (vaikka silti haluaisitkin jotakin).
Voit vain todeta: "Aion olla onnellinen juuri nyt."
Tätä salaisuutta ei moni tiedä, koska heillä ei ole ollut käyttäjän käsikirjaa elämäänsä varten.
Hymyile. Ole onnellinen.
"Jos et ole onnellinen, hukkaat oivallisen mahdollisuuden."

Elämän ei tarvitse olla kovaa


Elämän ei tarvitse olla kovaa.
Harvat tietävät tämän (elleivät he ole jo lukeneet tätä käsikirjaa).
Useimmat ihmiset ajattelevat, että heidän on taisteltava ja kamppailtava. Se ei pidä paikkaansa. Voit antaa elämän tapahtua. Salaisuus piilee siinä, että keskityt haluamaasi, teet kaiken mitä sen eteen on tehtävä ja luotat käynnistyvään prosessiin.
Kyllä, elämä voi olla kovaa.
Mutta se voi myös olla helppoa.
Suurin ero on siinä, miten tarkastelet elämäsi tapahtumia.
Jos sinusta maratonin juokseminen on kovaa, et tule pitämään sitä kovin helppona. Mutta jos nautit juoksemisesta ja pidät maratonia sopivana henkilökohtaisena haasteena, tulet pitämään sen juoksemista yhtä helppona. Kyllä, saatat hikoilla ja kamppailla ja huohottaa matkallasi, mutta nautit siitä.
Sama pätee kaikkeen muuhunkin, valinta on sinun.

Olet silmiesi takana

Makasin selälläni leikkauspöydällä. Oli kyse pienestä kirurgiasta, joten olin hereillä kun lääkäri kaivautui rintaani, leikkeli, nipsutteli ja puhdisti saamaani haavaa.
Se ei ollut ihmeellinen asia. Ei sydänleikkausta tai keuhkonsiirtoa. Silti makasin pöydällä täysin valveilla ja tunsin, miten lääkäri käsitteli kuin konetta. Satuin vain olemaan tuon koneen sisällä. Se mitä hän teki ei tapahtunut minulle vaan jollekin jonka satuin omistamaan.
Huomaa:
Sinulla on keho.
Mutta et ole kehosi.
Sinulla on mieli.
Mutta et ole mielesi.
Sinulla on tunteet.
Mutta et ole tunteesi.
Olet kaiken tämän takana asustava olento, pystyt valitsemaan mitä haluat ja ohjaamaan tätä kaikkea.
Valitse viisaasti. (Tämä käsikirja on apunasi.)

Takaisin